Stahl Electromach

Safety is our business

Stahl Electromach

Safety is our business

Stahl Electromach

Safety is our business

Stahl Electromach

Safety is our business

Stahl Electromach

Safety is our business

Stahl Electromach

Safety is our business

Stahl Electromach

Safety is our business

Stahl Electromach

Safety is our business

Stahl Electromach

Safety is our business

Stahl Electromach

Safety is our business

Stahl Electromach

Safety is our business

Stahl Electromach

Safety is our business

Stahl Electromach

Safety is our business

Electromach is onderdeel van de R. STAHL Technology Group. Dit is een internationaal bedrijf dat oplossingen ontwikkelt en verkoopt op het gebied van explosieveiligheid. In de afgelopen jaren zijn wij als toonaangevende producent en handelsmaatschappij van explosie-veilige besturingssystemen en oplossingen steeds verder gegroeid. Onze oplossingen en producten worden toegepast in omgevingen waar veiligheid essentieel is en waar gas- en/of stofontploffingsgevaar dreigt.

Meer specifiek betreft het duurzame toepassingen in de farmaceutische, (petro)chemische en de olie- en gasindustrie. Wij maken het verschil in de bescherming en veiligheid van anderen. Als Electromach leveren we wereldwijd producten en diensten met een focus op landen in Europa, het Midden- en verre Oosten, Amerika, Brazilië, Japan en Korea. Op onze locatie in Hengelo werken ongeveer 160 medewerkers en met dit gemotiveerde team zijn we continue bezig om de wereld van morgen een stukje veiliger te maken. Innovatie, procesoptimalisatie en klantgerichtheid staan daarbij centraal.

Wat feiten over ons bedrijf!

Kantoor in Hengelo

148 medewerkers:
122 Mannen
26 vrouwen

Gemiddelde leeftijd is 47 jaar

Werkgebied Industrie:
elektrotechnisch & explosieveiligheid

Nog wat zaken die zeker op ons van toepassing zijn!

  • Wij zijn toegankelijk en sociaal.
  • Onze mensen zijn behulpzaam, sociaal en collegiaal.
  • Er heerst een vrije cultuur.
  • Veel vrijheid in werk en omgang met collega’s.
  • Humor op de werkvloer wat zorgt voor een goede werksfeer.
  • Zelfstandigheid en initiatief nemen staat bij ons hoog in het vaandel.
  • We zijn in staat om snel te schakelen (flexibiliteit).
  • Onze personeelsvereniging is erg actief.
  • Nieuw en moderne productiefaciliteit.
  • Twentse nuchterheid.

 

Bekijk hieronder onze bedrijfsvideo:

9 redenen waarom jij bij ons wilt werken!

Alle technische disciplines onder één dak, dus je kunt onze producten en orders volgen in de praktijk.

Je krijgt bij ons veel vrijheid in functie en handelen, waarbij eigen initiatief wordt gestimuleerd!

We kennen veel verlof, hebben flexibele werktijden en bieden de mogelijkheid tot (structureel) thuiswerken.

Je krijgt bij ons leuke attenties met Sinterklaas, Pasen en Kerst.

We hebben een enorm actieve personeelsvereniging en dus veel personeelsfeesten en activiteiten.

Je fruitmandje kun je thuis laten, want bij ons is er gratis fruit voor alle medewerkers.

Er is sprake van een grote betrokkenheid en samenwerking met de internationale zusterbedrijven.

Je maakt nieuwe productontwikkelingen voor de toekomst van dichtbij mee. Zo faciliteren we naast paneelbouw nu ook eigen airco, lassen, kanten en meer. Denk aan Laser en CNC.

We zijn een no nonsense organisatie, hebben een open cultuur, de deur staat bij iedereen open inclusief de directie.

Een aantal collega’s van ons aan het woord

Collega's aan het woord

Margret

Medewerkster salarisadministratie

Waarom keuze voor Stahl Electromach? Sinds 2015 ben ik werkzaam op de financiële administratie bij Electromach. In eerste instantie in de functie van financieel administratief medewerker maar sinds 2019 verzorg ik ook de salarisadministratie. Dit is een een leuke nieuwe uitdaging voor mij en waarvoor ik alle mogelijkheden krijg in opleiding en trainingen.

De financiële administratie van Electromach zie ik als het middelpunt van het bedrijf iedereen kan hier binnen lopen voor vragen en/of advies we denken we graag in oplossingen en uitdagingen.

Wat spreekt je het meest aan in je functie? Cliché maar hier is geen dag hetzelfde: de gas en olie industrie staat onder druk maar we zien zeker ook nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Met z’n allen zetten we de schouders er onder. Je krijgt als medewerker alle medewerking om jezelf te ontwikkelingen waarbij zelf initiatief nemen hoog in het vaandel staat.

Daniel

Mechanical Workshop Supervisor

Waarom keuze voor Stahl Electromach? Ik heb niet zo zeer gekozen voor deze organisatie maar ben erin gerold. En na 16 jaar blijft de explosie vrije industrie interessant en valt er nog steeds veel te leren.

Wat deed je hiervoor? Bij mijn vorige werkgever maakten we brandalarmkleppen en daar heb ik de basis voor mechanisch monteur geleerd en deze binnen Electromach Stahl verder uitgebreid.

Welke studie(s) heb je gevolgd? School of studie is nooit echt mijn ding geweest maar heb wel onlangs mijn STEK diploma (koude techniek) gehaald.

Wat spreekt je het meest aan in je functie?  Als je goede wil en inzet laat zien dan wordt je bij veel processen betrokken wat het heel divers en interessant maakt. Zelf ben ik 1ste monteur en bij afwezigheid van mijn leidinggevende neem ik zijn taken waar. Verder ben ik betrokken bij het ontwikkelen en bouwen van de EX airco en ben greenbelder en 6S aanspreekpunt.

Wat doe je in je vrije tijd? Muziek luisteren tijdens het tekenen.

Terence

Medewerker mechanische werkplaats

Waarom keuze voor Stahl Electromach?  Ik heb voor deze organisatie gekozen door de goede werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden. Er werd een nieuwe hal opgestart om de kasten te maken wat eerst werd uitbesteed aan andere externe bedrijven. Ik heb in het verleden deze kasten ook gemaakt dus was al bekend met het product. Maar wat vooral leuk is dat je het product van het begin tot het einde hier kan maken. En onderdeel kan zijn van een totaal product.

Wat deed je hiervoor? Hiervoor was ik chef in een metaalbedrijf waar ik collega’s aanstuurde en hielp met de dagelijkse werkzaamheden.

Welke studie(s) heb je gevolgd? Ik heb naast mijn MBO diverse Lasdiploma’s TIG, MIG-MAG,BEKLEDE ELEKTRODE, “leiding geven op niveau” en “productie technieken” behaald.

Wat spreekt je het meest aan in je functie? Dat ik op dit moment de processen van begin tot einde samen met mijn collega’s kan maken. Dat wil zeggen van tekenen van het product tot eindproduct. En hierin kijken hoe we dit proces kunnen verbeteren en efficiënter kunnen maken.

Wat doe je in je vrije tijd? Dan houd ik mij bezig met voetbal, Poekoelan Kemajoran (Indische verdedigingsport) en motorrijden

Jordy

Sales Engineer

Waarom keuze voor Stahl Electromach? Na 12 jaar met veel plezier in de telecom te hebben gewerkt werd het tijd om een stap te maken naar een andere functie in een andere markt. Na een zijstap bij een netbeheerder heb ik deze gevonden bij Electromach.

Wat deed je hiervoor? Mijn interesse in Electromach werd met name aangewakkerd door de volgende zin: “Een groeiende internationale strakke organisatie die totaal oplossingen ontwikkelt en verkoopt op het gebied van explosieveilige besturingssystemen en oplossingen”

Welke studie(s) heb je gevolgd? Ondanks mijn beperkte kennis en niet aansluitende opleiding (Marketing & Management) zag Electromach de potentie in mij om mij met de juiste trainingen/opleidingen een aanwinst voor de organisatie te laten worden.

Wat spreekt je het meest aan in je functie? Inmiddels werk ik ruim 2 jaar bij Electromach in een boeiende, uitdagende en soms hectische sales functie. De fijne werksfeer, goede secundaire arbeidsvoorwaarden,  juiste werk-privébalans en veilige werkomgeving (B.v. Covid) die Electromach mij biedt is voor mij een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Wat doe je in je vrije tijd? Dat Electromach ook een regionale verzorgende functie heeft blijkt wel doordat er vele collega’s zijn die net als ik dezelfde hobby hebben namelijk FC Twente. Ook mede hierdoor is de verbinding met elkaar sterker.

Jessica

Operationeel inkoper

Waarom keuze voor Stahl Electromach? Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en meer collega’s om mee samen te werken. Die heb ik hier gevonden! Missie geslaagd.

Wat deed je hiervoor? Hiervoor heb ik gewerkt bij meerdere zusterbedrijven van Electromach als commercieel administratief medewerkster. Ik heb 5 jaar bij EM Lichttechniek B.V.  gewerkt en daarna 20 jaar bij Indulux Nederland.

Wat spreekt je het meest aan in je functie? Als operationeel inkoper houd ik mij bezig met het inkopen van materialen binnen de Stahl vestigingen. Dit doe ik bijvoorbeeld bij Stahl Waldenburg, Stahl HMI,  Stahl India en Stahl Tranberg. De omvang en grote “spin of control” in de functie spreken mij het meest aan!

Wat doe je in je vrije tijd? Mijn hobby’s zijn duiken, (onderwater) fotografie, volleybal, lezen en reizen.

Harout

Bedradingsmonteur kasten en panelen

Waarom keuze voor Stahl Electromach? Ik ben 12 jaar geleden verhuisd van Zuid Holland naar Overijssel. Via een bureau ben ik terechtgekomen bij Electromach. Het beviel me zo goed dat ik er tot heden werk met plezier.

Wat deed je hiervoor? Hiervoor was ik ook monteur kasten & panelen (ofwel bedradingsmonteur)

Welke studie(s) heb je gevolgd? Ik heb mijn MBO-opleiding Electro monteur behaald en verder gestudeerd. Momenteel bezit ik mijn diploma Eerste Monteur en ben ik ook BHV-medewerker binnen Electromach.

Wat spreekt je het meest aan in je functie? Dat is binnen dit bedrijf toch echt de diversiteit en uitdaging!

Wat doe je in je vrije tijd? Mijn hobby’s zijn Tennis, Fitness en Elektronica.

Vacatures

Website bedrijf