SOM=

Bedenkt , begeleidt, beheert vastgoed

SOM=

Bedenkt , begeleidt, beheert vastgoed

SOM=

Bedenkt , begeleidt, beheert vastgoed

SOM=

Bedenkt , begeleidt, beheert vastgoed

SOM=

Bedenkt , begeleidt, beheert vastgoed

SOM=

Bedenkt , begeleidt, beheert vastgoed

SOM=

Bedenkt , begeleidt, beheert vastgoed

SOM=

Bedenkt , begeleidt, beheert vastgoed

SOM=

Bedenkt , begeleidt, beheert vastgoed

SOM=

Bedenkt , begeleidt, beheert vastgoed

SOM=

Bedenkt , begeleidt, beheert vastgoed

Een adviesbureau dat net dat stapje meer zet op het gebied van bouw- en huisvestingsvraagstukken. Dat stapje meer begint met het stellen van de juiste vragen. De aanpak van SOM= heeft zich de afgelopen 15 jaar hierin bewezen.

SOM= specialist in utiliteitsbouw, herbestemming, kantoorconcepten, duurzaamheid en onderhoud & beheer. Van ontwerp tot realisatie: het gehele project sturen wij aan op het maken van de juiste keuzes.

Slimme en creatieve oplossingen die de opdrachtgever laat inzien dat de oorspronkelijke vraag verder kan reiken dan dat hij of zij durfde te dromen.

Wij zijn gevestigd in de Geldermanfabriek in Oldenzaal, een unieke en inspirerende omgeving met een authentieke industriële sfeer.

Gevestigd in Oldenzaal

Werkgebied door heel Nederland

Man 75% - Vrouw 25%

Gemiddelde leeftijd 39 jaar

Bekijk onze bedrijfsvideo

9 redenen waarom jij voor SOM= wilt werken

Bij ons vind je veel diversiteit aan projecten. Wij werken voor opdrachtgevers als DHL en Porsche, maar ook voor particulieren of kleinere lokale ondernemers.

Herbestemmingen, energielabels, nieuwbouw, revitalisering, monumentale panden.
Op de foto de prachtige Gelderman Fabriek, een project van SOM= waar we trots op zijn!

We hebben een modern ingericht kantoor met een fijne werkplek met o.a. zit-sta bureaus, moderne apparatuur, leuke collega’s en niet geheel onbelangrijk: goede koffie!

Wij zijn gevestigd in de Geldermanfabriek. Dit was vroeger een oude textielfabriek en wordt nu ingevuld als bedrijfsverzamelgebouw. Het leuke hieraan is dat wij zelf de herbestemming en het bijbehorende bouwmanagement hebben begeleidt. Incl toprestaurant!

Elke dag staat er een verse lunch voor je klaar. We eten gezellig samen in de keuken of bij mooi weer buiten aan de picknicktafel in onze binnentuin.

Elk half jaar lopen er studenten bij ons stage. SOM= is een gewild stage-/leerbedrijf voor studenten van Saxion Bouwkunde en Vastgoed & Makelaardij.
We hebben een gevarieerd team, met vooral veel kennis van zaken & ervaring!

Meerdere malen per jaar hebben wij een uitje met het team.
Dat kan een bezoek op locatie bij een opdrachtgever zijn, maar ook een outdoor-activiteit met collega’s of gezellig met elkaar een hapje eten. Op de foto zie je een gezellig “klootschiet-uitje”!

Je zit niet alleen de hele dag op kantoor, maar je steekt zelf ook wel eens de handen uit de mouwen! Je bent veel op locatie aanwezig om dingen te beoordelen, te overleggen of aan te sturen.

Wij hebben onze eigen binnentuin, waar we zomers heerlijk buiten kunnen werken of lunchen. Verjaardagen worden altijd ook goed gevierd bij ons!

Collega’s aan het woord

Esther

Front Office medewerkster

Welke studie heb je gevolgd? MTRO en Commercieel Medewerker Marketing en Communicatie.

Waarom werk je voor SOM= Esther? Ik was op zoek naar een nieuwe en andere uitdaging en die heb ik bij SOM= gevonden. Het is een mooi bedrijf om voor te werken met mooie projecten, voor in een voor mij compleet nieuwe en andere branche. De sfeer is erg goed, met leuke collega’s!

Wat spreekt je het meeste aan in je functie? De diversiteit, geen dag is hetzelfde!

Wat deed je hiervoor? Hiervoor was ik werkzaam als Business Travel Consultant bij een zakenreisorganisatie.

En wat doe je in je vrije tijd? Tijd besteden met familie en vrienden, reizen, sporten & culinair genieten.

Sander

Bouwkundig tekenaar / 3D visualisaties

Welke studie heb je gevolgd? MTS bouwkunde

Waarom werk je voor SOM=? Na een aantal jaren een uitstapje gemaakt te hebben in de interieurbouw wereld, begon ik terug te verlangen naar de bouwwereld. Bij SOM= kwam een functie vrij voor tekenaar in combinatie met 3d visualisaties, dat spreekt mij erg aan. In het verleden werkte ik wel eens voor SOM=, ze waren voor mij dus geen onbekenden, de overstap was zo gemaakt!

Wat spreekt je het meest aan in je functie? De afwisseling van de projecten, een leuk gedreven team en de verantwoordelijkheid.

Wat deed je eigenlijk hiervoor? Veel gedaan, van bouwkundig tekenaar tot projectleider, van decorbouwer tot een eigen bedrijf, maar mijn laatste functie voor SOM= was calculator bij een interieurbouwer. 

En wat doe je in je vrije tijd Sander?  Tijd met mijn gezin doorbrengen, klussen, squashen en af en toe gamen.

Frank

Projectmanager

Welke studie heb je gevolgd? MTS Bouwkunde

Waarom werk je voor SOM=? Ik kon nergens anders terecht ;) Nee hoor, dit is een mooi bedrijf en actief in verschillende takken van sport in de bouwwereld.

Wat spreekt je het meeste aan in je functie? Het is een uitdagende veelzijdige job met veel vrije invulling van de werkzaamheden.

Wat deed je hiervoor? Verschillende functies in de bouw gehad van werkvoorbereider tot project ontwikkelaar.

Wat doe je in je vrije tijd Frank? Dan mag ik graag koken, voetballen en verder gewoon genieten.

Dennis

Projectcoördinator

Welke studie heb je gevolgd Dennis? MBO Bouwkunde + HBO Bouwtechnische Bedrijfskunde

Waarom werk je voor SOM=? Het enthousiasme binnen het team sprak mij direct aan en is zeer aanstekelijk. Daarnaast is het type opdrachtgever heel divers waardoor elk vraagstuk anders is; van haalbaarheid tot de daadwerkelijke uitvoering. De opdrachtgevers komen uit alle soorten branches, waardoor elke aanpak en bouwadvies anders is. Het leggen van de link met andere sectoren en hoe deze bedrijven hun beleid voeren is zeer interessant, de kunst is om hier de bouwkundige vraagstukken op aan te passen. SOM= geeft je hierin veel vrijheid voor een eigen aanpak en benadering.

Wat spreekt je het meest aan in je functie? De diversiteit aan werkzaamheden, de mix tussen bouw & commercie en de link met andere sectoren. Het mooie aan de advieswerkzaamheden is om een opdrachtgever bij de hand te nemen en volledig te ontzorgen.

Wat deed je hiervoor? Over de duur van 16 jaar verschillende functies in de bouwsector bekleed. Bouwkundig tekenaar, werkvoorbereiding, projectcoördinatie, commercieel projectmanagement en verkoop & advies in de buitendienst. Deze ervaring komt in mijn huidige functie zeer goed van pas.

Wat doe je in je vrije tijd? In de 1e plaats mijn dochter van 2 opvoeden. In mijn eigen tijd: koken, boxen, gamen, festivals, horecawerk en vooral een groot ski-fanaat.

Roy

Projectmanager

Studie: MBO Bouwkunde, MBO weg en waterbouw & aannemersopleiding.

Waarom werk je voor SOM=:  Vanuit mijn vorige functie kende ik de organisatie en een aantal personen binnen de organisatie. Ik vond het een jonge en dynamische club, dit maakte mij enthousiast om hier te werken. Ik kan hier ook goed mijn kennis en ervaring uit de aannemerij toepassen.

Wat spreekt je het meest aan in je functie: De diversiteit aan werkzaamheden, combinatie van binnen en buiten aan het werk zijn, samen met de klant projecten begeleiden en klaar staan voor de klant.

Wat deed je hiervoor: Hiervoor was ik werkzaam bij een aannemersbedrijf.

Vrije tijd: Voetbal, mountainbike & tennis.

 

Marc

Projectleider

Welke studie heb je gevolgd: Bouwkunde – KOB opleiding

Waarom werk je voor SOM=: Vanwege het totaalpakket wat wij, SOM= aan de klant kunnen aanbieden en de rol welke wij hierin kunnen vervullen in het belang van onze klant.

Wat spreekt je het meest aan in je functie: De diversiteit aan projecten en vraagstukken welke er voorbij komen, samen met de verantwoordelijkheden welke hierbij komen kijken. Door de diverse projecten en vraagstukken komen we bij verschillende opdrachtgevers over de vloer met bij elk weer een ander vraagstuk en voor ons de rol welke hierin is weggelegd.

Wat deed je hiervoor? Bouwkundig aannemer

Wat doe je in je vrije tijd? Tijd met het gezin doorbrengen – hardlopen – voetbal – genieten!

Nico

Bouwkundig tekenaar

Welke vooropleiding heb je gevolgd? MBO Bouwkunde

Waarom werk je voor SOM=? Altijd werkzaam geweest bij Architecten bureaus en juist hier omdat Som= het hele pakket (van ontwerp tot begeleiding bij de uitvoering) aanbied.

Wat spreekt je het meeste aan in je functie? De verschillende van projecten en partijen waarmee wordt samengewerkt.

Wat deed je hiervoor Nico? Toen werkte ik bij een architectenbureau als bouwkundige tekenaar.

En wat doe je in je vrije tijd? Ga dan graag lopend en motorrijdend de wijde wereld in. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij de plaatselijke Scouting.

Erik

Eigenaar

Waarom ben je dit bedrijf begonnen Erik?  Na een tijdje in loondienst te zijn geweest bij een bouwmanagement bureau, had ik zelf een bepaald idee hoe ik de klanten zou willen bedienen van advies als het mijn eigen bureau zou zijn geweest. Na een tijdje ben ik dat gewoon gaan doen, de stap genomen: mijn baan opgezegd en voor mezelf begonnen… dat is nu 15 jaar geleden.

Wat is het verhaal achter jullie bedrijfsnaam? Een vastgoed vraagstuk bestaat uit vele puzzel stukjes; het is niet alleen een kantoor of bedrijfsruimte , het zijn de mensen die er in werken, het comfort, klimaat in een pand, de toekomst visie qua groei van het bedrijf, exploitatie lasten duurzaamheid. Kortom heel veel puzzel stukjes en dat samen ….. alles bij elkaar opgeteld = de som……, dus SOM= ! Wij bedenken, begeleiden en beheren het vastgoed.

Hoe zie je de toekomst van SOM? Vanaf het moment van oprichting zo’n 15 jaar geleden tot nu zijn we nog altijd groeiende geweest in personeel, dan wel in het aanbieden van de diversiteit van diensten, maar altijd wel vastgoed gerelateerd. We zien wel een kentering in de markt qua verschuiving: wie doet welke werkzaamheden, architect , aannemer, bouwmanagement  bureau, echter… ik geloof in de onafhankelijkheid  van een partij zoals ons en dat zal de toekomst uitwijzen.

Wat doe je in je vrije tijd? Ik heb nog twee kleine boys van 4 en 7, die de nodige en gezellige tijd opeisen. Het is leuk om met die bengels op stap te zijn! Daarnaast sinds enkele jaren een poging tot golfen en quality time met vrienden: ‘n kroeg, lekker eten en af en toe een bios…

Gerard

Projectleider/tekenaar

Welke studie heb je gevolgd?: Bouwkunde MTS en HTS
Waarom werk je voor SOM=? Ik was opzoek naar een baan die meer past bij mijn kennis en kunde, met veel variatie.
Wat spreekt je het meest aan in je functie? Variatie in de werkzaamheden.
Wat deed je hiervoor? Schade opnemen van woningen en gebouwen in het Groninger mijnbouwschade gebied.
Wat doe je in je vrije tijd? Lezen en fietsen.

Vacatures

Website bedrijf