Techniek leer je bij REMO!

Twentse nuchterheid met uitstekend vakmanschap!

Techniek leer je bij REMO!

Twentse nuchterheid met uitstekend vakmanschap!

Techniek leer je bij REMO!

Twentse nuchterheid met uitstekend vakmanschap!

Techniek leer je bij REMO!

Twentse nuchterheid met uitstekend vakmanschap!

Techniek leer je bij REMO!

Twentse nuchterheid met uitstekend vakmanschap!

 

Over ons bedrijf

 

Wij zijn dé plek waar jongeren middels een BBL traject opgeleid worden in de techniek (metaal, elektrotechniek, installatietechniek en mechatronica) en ze worden tot het behalen van een vakdiploma door ons begeleid. Zo wordt een hele generatie techneuten klaargemaakt voor de toekomst!

Maar bij ons worden ook vakmensen en techneuten opgeleid, bijgeschoold of omgeschoold. Deze mensen kunnen middels een ‘Leven Lang Ontwikkelen’ zich blijven ontwikkelen om zodoende goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Kern van de aanpak LLO is het stimuleren van de eigen regie van mensen op hun loopbaan, zodat ze zich blijven ontwikkelen. Wij bij REMO zorgen ervoor dat deze ontwikkeling aansluit op de veranderende vraag vanuit de arbeidsmarkt.

Dit doen wij samen met het ROC van Twente. REMO is verantwoordelijk voor het praktijkgedeelte van de opleiding en het ROC voor de theorie. Door die samenwerking is de werknemer verzekerd van een goede praktische en theoretische opleiding.

Twentse nuchterheid met uitstekend vakmanschap

REMO staat voor regionale elektro en metaal opleidingen en is opgericht in 2007 vanuit techniekbedrijven in Rijssen, Holten en omstreken. We hebben ons bedrijf opgericht omdat we talenten in de regio willen opleiden én willen behouden. We hebben inmiddels 100 lokale bedrijven aan ons verbonden zodat onze studenten ook na ons traject uitzicht (en keuze) hebben op een carrière.

Onze dienstverlening en werkwijze is om aansluitend op het vmbo ook een mbo-praktijkopleiding van de grond te tillen en om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek  en te ontwikkelen tot een echte vakman of vrouw. Met succes, inmiddels zijn wij een vereniging van bijna 100 bedrijven en ruim 250 leerlingen.

We faciliteren technisch onderwijs dat is afgestemd op het bedrijfsleven en spelen in op de ontwikkelingen binnen de techniek. En daar zijn we trots op!

Enkele feiten over ons

Remo is opgericht in 2007

Team van 16 enthousiaste medewerkers

Gemiddelde leeftijd 45 jaar

70% mannen en 30% vrouwen

Bekijk onze “werkenbij” video:

9 redenen waarom jij bij ons wilt werken.

Een compleet nieuwe generatie wordt vakkundig technisch opgeleid en wij dragen daar allemaal ons steentje aan bij! (en daar zijn we best trots op)

Het thuisfront van onze medewerkers vinden we ook belangrijk en daarom worden er ook uitjes georganiseerd waarbij partners (als je die hebt natuurlijk) ook worden uitgenodigd.

We hebben voor onze mensen een fietsplan, want we stimuleren namelijk graag gezond gedrag. Verder zijn we niet kinderachtig met vakantiedagen, ATV uren en is er iedere vrijdagmiddag een gezellige borrel.

Goede kleding en gereedschap staan hoog bij ons in het vaandel. Zo steken we onze mensen in kwalitatief goede kleding en is er aan goed gereedschap geen gebrek.

Weet je wat we vaak van onze collega’s horen? Dat ze het zo mooi vinden om studenten op te leiden, te begeleiden, te coachen en ze zo een boost te geven voor hun carrière. Dankbaar en nuttig werk bij REMO!

We veel leuke dingen samen en zijn bourgondisch aangelegd. Wat dacht je van een jaarlijks 2-daags uitje naar een leuke bestemming? Maar ook veel leuke etentjes en zoals je hier ziet een curling workshop.

Bijna al onze mensen ademen techniek. En gezien wij de nieuwe generatie opleiden zal dit ook met de laatste innovatieve techniek zijn. Je werkt dus altijd met de laatste versies en nieuwste “snufjes”. Een speeltuin voor een techneut!

Diploma uitreikingen. Dat zijn toch echt wel dé mooie momenten van ons vak. Leerlingen die jaren geleden “groen” binnen kwamen en ons uiteindelijk verlaten met een vakdiploma op zak. Kijk, dat is iets waar we zoals je ziet glimmend trots op zijn!

We zijn druk aan het werk om een gloednieuw kantoor en werkplekken in het Kampus gebouw te krijgen. Veel ruimte en licht en uitermate geschikt om les te geven en te werken.

Vacatures

Maximale match tussen praktijk en theorie

Het is ontzettend belangrijk dat onderwijs en bedrijfsleven weten wat er bij elkaar speelt. En hoe je vervolgens je praktijkonderwijs maximaal afstemt op wat het bedrijfsleven vraagt. Onze succesfactor is dat we heel goed weten wat we van elkaar verwachten. Wij nemen hierin onze verantwoording voor het praktijkgedeelte van het onderwijs én wat er bij de deelnemende bedrijven speelt en wordt gewenst.

Terwijl het ROC van Twente de verantwoording neemt voor het theoretische deel van het onderwijs. We houden elkaar hierin voortdurend scherp en, letterlijk, bij de les. We zijn een opleidingsbedrijf dat bedrijfsmatig opereert, het beste van twee werelden.

Collega’s aan het woord

Anniek

Marketingadviseur

Hoe lang werk je al bij REMO? Ik werk nu ruim 2 jaar bij REMO.

Vertel eens iets over je achtergrond! Een groot verschil met vorige werkgevers vind ik dat REMO een kleinere organisatie is waar de lijnen kort zijn. Ik vind het heerlijk dat ik verantwoordelijk ben voor de gehele marketing en daarbij alle ruimte, vrijheid en vertrouwen krijg om het in te vullen naar eigen inzicht.

Wat maakt REMO nu zo’n leuke plek om te werken? Naast de vrijheid en het vertrouwen die ik krijg werken we ook samen met een leuke club collega’s. Die ook altijd in is voor een geintje. Verder vind ik het heel mooi wat we doen, we stomen mensen klaar voor een toekomst in de techniek en staan aan het begin van de carrière van vele jongeren.

Waar kunnen we je s’nachts “wakker voor maken”? Ik heb liever dat je mij laat slapen ;) Maar voor een mooi reis of roadtrip kan je mij altijd wakker maken.

Naast welke beroemdheid zou jij wel eens een paar uur in het vliegtuig willen zitten en waarom? Barack Obama, het lijkt mij een hele inspirerende man die vast hele mooie verhalen heeft.

Wat is je favoriete serie, film, boek, game of bordspel? Ik ben groot fan van de Foo Fighters en het liefst draai ik hun muziek op mijn platenspeler. Wat betreft series, dan ben ik echt fan van Scandinavische series.

Waar gaat je volgende vakantie naar toe of wat is je droombestemming? Met de winter voor de deur is mijn eerst volgende vakantie een snowboard trip en een reis door Scandinavië.

Albert Jan

Leerling 1e monteur Mechatronica

Vertel eens iets over je achtergrond! Hiervoor zat ik op TL op het VO.

Wat maakt REMO nu zo’n leuke plek om te werken? Het is een prettig bedrijf om op te leren en gelijktijdig te werken.

Naast welke beroemdheid zou jij wel eens een paar uur in het vliegtuig willen zitten en waarom? Elon Musk, lijkt me nu echt een inspirerend persoon.

Wat is je favoriete serie, film, boek, game of bordspel? Ik kan niet kiezen, ik vind het allemaal wel mooi.

Waar gaat je volgende vakantie naar toe of wat is je droombestemming? Ardennen.

Joyce

Manager onderwijsontwikkeling

Hoe lang werk je al bij REMO? Ik werk hier sinds mei 2022.

Vertel eens iets over je achtergrond! Ik heb inmiddels meer dan 35 jaar werkervaring en wat mij opvalt bij REMO is de betrokkenheid bij onze collega BBL-ers, onze lid-bedrijven en de bereidheid om elkaar te helpen. We hebben echt een gezamenlijk doel (zeggen dit niet alleen maar werken hier aan) om de techniek nog veel beter “op de kaart” te krijgen. Ik vind dat we super vaak samen een hapje eten of een dagje weggaan. Erg leuk!

Wat maakt REMO nu zo’n leuke plek om te werken? Dat zijn de betrokken en bevlogen collega’s, de super leuke studenten (zijn ook collega’s) en medewerkers van lid-bedrijven, waardoor je effe lekker kan lachen met elkaar.

Waar kunnen we je s’nachts “wakker voor maken”? Voor een goed wijntje met kaasplank!

Naast welke beroemdheid zou jij wel eens een paar uur in het vliegtuig willen zitten en waarom? Dat was altijd David Bowie, maar die is helaas overleden. Geen idee wie nu.

Wat is je favoriete serie, film, boek, game of bordspel? De band Antimatter.

Waar gaat je volgende vakantie naar toe of wat is je droombestemming? Naar Noorwegen!

Theo

Instructeur mechatronica

Hoe lang werk je al bij REMO? Ik werk nu ruim 5 jaar werkzaam bij REMO West-Twente.

Vertel eens iets over je achtergrond! Ik werkte eerst als servicemonteur in de agrarische sector en industrie. Ik was veel alleen op locatie aan het werk. Dat gaat dan wel een keer tegenstaan. Hier bij REMO heb ik meer omgang met de collega’s, dat is fijn en kan daar altijd op terug vallen. De vrijdagmiddagborrel is ook altijd gezellig!

Wat maakt REMO nu zo’n leuke plek om te werken? Dat is echt de werksfeer. Maar ook samen studenten begeleiden en zorgen dat zij op een goede plek terecht komen bij onze lid-bedrijven.

Waar kunnen we je s’nachts “wakker voor maken”? Voor een rondreis door natuurgebieden in Afrika of Australië.

Naast welke beroemdheid zou jij wel eens een paar uur in het vliegtuig willen zitten en waarom? Jochem Meijer, zo gek als een deurklink (geeft ook iedereen een hand, dat kan ik waarderen).

Wat is je favoriete serie, film, boek, game of bordspel? Tom en Jerry of home alone blijven altijd leuk!

Waar gaat je volgende vakantie naar toe of wat is je droombestemming? Lapland ;)

Thom

Instructeur Mechatronica Leerjaar 2 BBL en 3 BBL

Vertel eens iets over je achtergrond! Ik heb 15 jaar een eigen metaalbedrijf met machines gehad. Door omstandigheden gestopt en machines verkocht. Werk nu als ZZPer in de functie als draaier/frezer en onderhoudsmonteur en 2 dagen bij de REMO. De organisatie waar ik hiervoor in werkte was totaal(eigen bedrijf) anders en de andere klanten zijn ook onderling anders georganiseerd, een totaal andere bedrijfscultuur dan de REMO De sfeer hier is gemoedelijk en je krijgt de ruimte om in je functie te groeien.

Wat maakt REMO nu zo’n leuke plek om te werken? Prettige werkomgeving, goede ondersteuning van je collega’s die je helpen met het lesstof. Raad en daad op zo’n tijd zodat je niet steeds in de zelfde valkuilen valt. De reden dat ik binnen het onderwijs ben gaan werken is dat ik het jammer vindt dat mijn kennis die ik door de jaren het opgedaan verloren te laten gaan terwijl we zoveel jonge mensen nodig hebben in de techniek. Nu draag ik het over!

Waar kunnen we je s’nachts “wakker voor maken”? Voor een zeiltocht naar Engeland!

Wat is je favoriete serie, film, boek, game of bordspel? Beetje stevige knok films vind ik wel mooi.

Waar gaat je volgende vakantie naar toe of wat is je droombestemming? We gaan deze keer iets zonnigs.

Jorn

Leerling eerste monteur mechatronica

Vertel eens iets over je achtergrond! Hiervoor heb ik basis gedaan op het voortgezet onderwijs. Dit is mijn eerste baan.

Naast welke beroemdheid zou jij wel eens een paar uur in het vliegtuig willen zitten en waarom? Een grote technicus. Kan mij vast nog wat leren.

Wat is je favoriete serie, film, boek, game of bordspel? Piratenmuziek vind ik mooi.

Waar gaat je volgende vakantie naar toe? Naar de Ardennen.

Mark

Leerling

Hoe lang werk je al bij REMO? Nu zo’n 1,5 jaar.

Vertel eens iets over je achtergrond! Ik heb hiervoor TL/vmbo gedaan, er zijn niet veel verschillen tussen de scholen.

Wat maakt REMO nu zo’n leuke plek om te werken? Iedereen kan goed met elkaar! Dat vind ik mooi.

Naast welke beroemdheid zou jij wel eens een paar uur in het vliegtuig willen zitten en waarom? Harry Kane, m’n favoriete voetballer.

Wat is je favoriete serie, film, boek, game of bordspel? De serie Brooklyn nine-nine.

Waar gaat je volgende vakantie naar toe of wat is je droombestemming? Italië, Toscane

Leander

Leerling mechatronica niveau 3

Hoe lang werk je al bij REMO? Ik werk hier nu 1 jaar en 4 maanden

Vertel eens iets over je achtergrond! Dit is mijn eerste officiële werkgever.

Wat maakt REMO nu zo’n leuke plek om te werken? De werksfeer is fantastisch en ik heb fijne collega’s.

Waar kunnen we je s’nachts “wakker voor maken”? Haha, mij kan je s’nachts wakker maken voor als er echt een noodgeval is.

Wat is je favoriete serie, film, boek, game of bordspel? Echt een favoriete serie heb ik niet echt. Mijn favoriete genre boeken zijn oorlogsboeken.

Waar gaat je volgende vakantie naar toe of wat is je droombestemming? Ik hoop dat de volgende vakantie naar Noordwegen gaat.

Onze social media kanalen

Onze eigen website