De Wilmersberg

Het landgoed
van Twente

De Wilmersberg

Het landgoed
van Twente

De Wilmersberg

Het landgoed
van Twente

De Wilmersberg

Het landgoed
van Twente

De Wilmersberg

Het landgoed
van Twente

De Wilmersberg

Het landgoed
van Twente

De Wilmersberg

Het landgoed
van Twente

De Wilmersberg

Het landgoed
van Twente

De Wilmersberg

Het landgoed
van Twente

Wie zijn wij?

Landgoed De Wilmersberg staat bekend om de mooie ligging op 14 hectare landgoed. Voor veel mensen in Nederland, maar ook daarbuiten, is dit 4* hotel één van de fijnste plekken om een korte of langere vakantie door te brengen.

Zowel naar onze gasten als binnen het team heerst er een informele en ontspannen sfeer. Er is veel ruimte voor eigen creativiteit en eigen initiatief. De Wilmersberg beschikt over een restaurant, een lounge, 59 kamers en een Wellnessboutique.

Het terras is voor veel mensen het mooiste van Overijssel.

Wat korte feiten op een rij:

 

 

Gevestigd in De Lutte, opgericht in 1993

103 medewerkers

Gemiddelde leeftijd 29 jaar

70% vrouw 30% man

 

De Wilmersberg is voor iedere medewerker en iedere gast de fijnste en beste plek van Nederland om te werken, te ontwikkelen, plezier te hebben, nieuwe inzichten op te doen, geïnspireerd te worden en te ontspannen.

In een tijd waarin grote hotelketens de boventoon voeren en het leven steeds drukker en individualistischer wordt, zien wij het als onze missie om op één van de mooiste plekken van Nederland onze gasten in een eigentijdse setting met liefde en persoonlijke aandacht te verwennen. Wij hebben daarbij oog voor de groene omgeving waar onze gasten verblijven en in het verlengde daarvan oog voor toekomstige generaties.

De bedrijfscultuur is informeel en gezellig, er is ruimte voor eigen inbreng en initiatief, er zijn diverse mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

9 redenen waarom jij bij ons zou willen werken!

De Wilmersberg behoort tot tot de top van de beste en fijnste hotels in Nederland!

Onze kamers zijn zeker geen standaard hotelkamers te noemen. We hebben met oog op stijl en detail deze fraai laten inrichten!

Wij begrijpen dat vrije tijd belangrijk voor je is en dat je niet ieder weekend wil of kan werken. Het voordeel bij De Wilmersberg is dat je in een groot team komt te werken, dit is dus zo opgelost!

Als jij je thuis voelt tijdens je werk, dan geldt dat voor onze gasten ook. Plezier met elkaar en teamwork staan bij ons dan ook echt voorop!

Wij durven echt te stellen dat wij het allermooiste terras van Overijssel hebben!

Je kunt op jouw niveau beginnen en wij kijken samen met jou wat je graag zou willen bereiken en waar je potentie zit, wij trainen en coachen je on-the-job.

Als vaste medewerker mag je op studiereis naar ons zusje Barbacán op Gran Canaria.

Wij hebben een heerlijke wellness en spa binnen ons hotel, inclusief indoor zwembad!

Onze keuken is er met recht eentje op niveau! Ware kunstwerkjes worden aan onze gasten opgediend!

Collega’s aan het woord

Marloes

Medewerker Reserveringen

Welke opleiding(en) heb je gevolgd? Commercieel Toeristisch Management (TIO te Hengelo)

Waarom is het werken bij De Wilmersberg nu zo fijn? Het is een goed aangeschreven hotel en het hoger segment spreekt mij heel erg aan. Verder natuurlijk een mooie locatie en werkomgeving.

Waar werkte je hiervoor? Toen was ik receptioniste.

Wat is nu zo leuk aan jouw functie? Het is heel divers, iedere gast heeft een andere behoefte. Het geeft mij een enorme voldoening om hier goed naar te luisteren en erop te spelen.

Wat doe je in je vrije tijd? Dan doe ik aan yoga, speel ik tennis en spreek af met vrienden en familie.

Sander

Zelfstandig werkend kok

Welke opleiding(en) heb je gevolgd? Ik heb “zelfstandig werkend kok” gedaan aan het ROC van Twente. Hierna nog de “Leermeester” cursus.

Waarom is het werken bij De Wilmersberg nu zo fijn? Dat is echt de diversiteit die wij vanuit de keuken aan onze gasten bieden en de goede werkomstandigheden!

Waar werkte je hiervoor? Toen werkte ik voor een ander hotel in de regio, ook leuk maar minder luxueus als De Wilmersberg. Was toe aan werken op een hoger niveau en dat heb ik hier gevonden.

Wat doe je in je vrije tijd? Dan mag ik graag motorrijden!

Koen

Senior Medewerker Bediening

Welke opleiding(en) heb je gevolgd? Ik ben een langere tijd zoekende geweest naar wat ik wilde gaan doen. Dit resulteerde in het feit dat ik meerdere studies heb geprobeerd. Van het CIOS tot aan HBO verpleegkunde en Social Work. Uiteindelijk heb ik besloten om een studie te volgen waarbij ik mijn ervaringen vanuit mijn bijbanen in de horeca kan omzetten tot een volwaardige baan.

Waarom is het werken bij De Wilmersberg nu zo fijn? Als eerst de ligging en het segment van de Wilmersberg. Daarnaast heb ik uit mijn omgeving veel positieve verhalen gehoord over de Wilmersberg als werkgever maar ook zeker als hotel voor gasten. Ondanks mijn jaren ervaring binnen de horeca heb ik bij de Wilmersberg geleerd dat er nog veel meer is.

Waar werkte je hiervoor?  Voor de Wilmersberg heb ik bij meerdere horecabedrijven gewerkt. Ik ben 7,5 jaar werkzaam geweest in een café/restaurant waar ik mijn volledige basis van het gastheerschap heb ontwikkeld. Daarna nog 2 jaar in een Belgisch biercafé waar ik mijn passie voor bieren heb ontdekt.

Wat is nu zo leuk aan jouw functie?  Momenteel ben ik bijna 2,5 jaar werkzaam binnen de Wilmersberg. Het proberen om een ‘wauw’ momenten bij gasten te creëren en daarin succesvol te zijn is toch wel een van de mooiste taken binnen mijn functie. Met name het onderzoeken hoe de werkprosessen verbeterd kunnen worden, het zorgen dat alles op de werkvloer vloeiend verloopt maar ook het inwerken van nieuwe collega’s.

Wat doe je in je vrije tijd? Klinkt misschien heel cliché, maar ik heb van mijn hobby mijn werk mogen maken. Buiten mijn werk om vind ik het heerlijk om met mijn vrienden een speciaal bier proeverij te organiseren.

Richard

Chef de Parti

Welke opleiding(en) heb je gevolgd? Dat is Verzorgende Niveau 3, daarna de Koksopleiding Niveau 2 en toen Zelfstandig werkend kok Niveau 3.

Waarom is het werken bij De Wilmersberg nu zo fijn? Bij De Wilmersberg wordt in het belang van het personeel gedacht. Ook de collega’s gaan onderling heel goed met elkaar om. Als er wat is, thuis of op het werk, wordt er altijd meegedacht door iedereen in het bedrijf.

Waar werkte je hiervoor Richard? Bij Bruut in Enschede.

Wat is zo leuk aan jouw functie? Meedenken bij de gerechten, verschillende parties draaien, het vormgeven van gerechten (meedenken met chef en sous-chef) en eigen verantwoordelijkheden op de partie waar je staat.

Wat doe je in je vrije tijd? In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met mijn gezin en ik ga graag naar vrienden. Ook houd ik me graag bezig met mijn hobby’s vissen, hardlopen en mountainbiken.

Luca

Medewerker Bediening

Welke opleiding(en) heb je gevolgd? Het laatste half jaar heb ik mij vooral gefocust op productkennis. Ik wil heel graag precies weten waar wij mee werken en wat het allemaal is zodat ik onze gasten te allen tijde heel goed kan helpen. Voorgaande jaren heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met “Learning on the job”. En 5 jaar geleden heb ik gestudeerd aan de University of Applied Science in Breda en heb daar de opleiding International Tourism Management gevolgd.

Waarom is het werken bij De Wilmersberg nu zo fijn? De locatie en uitstraling van De Wilmersberg spreekt mij enorm aan. Daarnaast is dit bedrijf ook voor mij een nieuwe uitdaging. Ik wil graag een niveau/stap hoger in de gastvrijheidssector.

Waar werkte je hiervoor?  Voordat ik bij DW kwam werkte ik in verschillende horecabedrijven. Voornamelijk kleinschalige kroegen, wandelcafés maar ook bij een 3-sterren landgoedhotel in Limburg. Daar heb ik gewerkt als medewerker bediening. Verder heb ik diverse seizoenen als skileraar in Oostenrijk gewerkt.

Wat is nu zo leuk aan jouw functie?  Inmiddels ben ik al een half jaar medewerker bediening bij DW en wat mij het meest bevalt is: de diversiteit van mijn taken en de uitdaging om steeds meer te leren. Het is wat dat betreft nooit saai. Ik ben zeer blij met het team waar ik mee werk, vooral omdat iedereen zo behulpzaam is en mij ook steeds stimuleert om te blijven ontwikkelen. En ik vind het heel fijn dat dat dus ook continu kan.

Wat doe je in je vrije tijd? Ik ben gek op wintersport en dan vooral skiën. Ik probeer elk jaar 3 weken te skiën. Verder ben ik een fanatieke gamer. Mijn favoriete spel (momenteel) is Call of Duty.

 

Vacatures

Website bedrijf